Tomaten Mozzarella salade
Beschrijving Tomaten, Mozzarella en wat blaadjes groen: De driekleur (tricolore) van Italië. 
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Mozzarella
Tomaten
  • 1/2 krop sla
  • 6 tasty tomaten van Albert Heijn, of 2 gewone vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • een snufje peper
  • een snufje zout
  • een klein lepeltje balsamico-azijn
  • een lepeltje olijfolie
  • extra pijnboompitten
Werkwijze voor dit gerecht

Snijd de sla in twee helften, pel één kant en was goed. Gooi de sla, nog niet gesneden, in een kom.
Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes, gooi ze erbij.
Pak de mozzerella, laat even uitlekken en snijd in even grote blokjes als de tomaten, gooi ook in de kom.
Snijd nu met 2 messen de slabladen in kleine stukken.
Neem een snufje peper en zout en meng deze goed met de sla.
Alleen nog een scheutje balsamico en olijfolie over de sla en je bent klaar.
Als extra kun je het nog garneren met pijnboompitten.

Door; Leonie

Nog wat tips
Lekker bijgerechtje.
De Italianen gebruiken verse blaadjes balsilicum  in plaats van sla en dan heet het 'Insalata Caprese'