Kees het Kerst Konijn
Beschrijving
Recept voor de Kerst, dit konijn heeft dus een naam.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Konijn
Hoeveel
zelf te bepalen
  • stukken (mootje) konijn, zelf te bepalen hoeveel
  • wat meel
  • boter
  • uien
  • wortel
  • bleekselderij
  • prei
  • laurierblad
  • appelcider (8%)
  • zout peper
  • marjoraan
  • peterselie
  • een casserolle of andere braadpan, die in de oven kan
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De stukken konijn met meel bestuiven, en bakken in boter, en gaar braden
  2. Na aanbraden toevoegenen in grove stukken gesneden wortel, bleekselderij en prei, en uien en alle kruiderijen.(Boemboe's)
  3. en peterselie, en laurier.
  4. Alles door elkaar mengen en nog even aanbraden
  5. Dan: flink overgieten met appelcieder  8% en afgesloten in de oven zetten voor een uur
Eten met: aardappeltjes en b.v. spruitjes
Nog wat tips
De stukken konijn met meel bestuiven - dit gaat heel gemakkelijk, wanneer je alle mootjes in een plastic zak doet, meel erbij en dan flink schudden. Zak wel goed dicht houden ... anders heb je meteen een "witte kerst" met Kees.

Appelcider te verkrijgen in een drankwinkel