Bietensalade met blauwe kaas en augurkjes
recipe image Beschrijving Lekkere zomersalade!

Bietjes = Krootjes
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vegetarisch
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bieten
Hoeveel
4 personen
  • 4 ongekookte rode bietjes
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en de blaadjes in grote stukken (of 100 g gemengde jonge slablaadjes)
  • 1 potje zure augurkjes
  • 250 g Hollandse blauwe geitenkaas of andere blauwe kaas
Alu-folie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 220 °C
  2. Schrob de bieten goed schoon en snijd elke biet in 4 partjes. Leg de bietenpartjes samen met de knoflook op een paar grote stukken aluminiumfolie
  3. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er zout en peper over. Pak nu de bieten goed in.
  4. Leg de bieten-pakketjes ongeveer 60 minuten in de oven zodat ze gaar worden
  5. Maak de pakketjes open en laat de biet en knoflook een beetje afkoelen.
  6. Dress nu 4 bordjes met de slablaadjes, leg hierop de partjes biet en augurkjes
  7. Kruimel de kaas boven de bietjes. Sprenkel nog wat olijfolie over de salade.
  8. Pers de geroosterde knoflook aan tafel over de bieten uit.
Nog wat tips
Kleine zomerbietjes hoef je alleen schoon te schrobben. Winterbieten beter even schillen.