Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappelkoekjes
recipe image

Eens geen zin in aardappelpuree of aardappelkroketjes bij je kerstdiner? Maak dan eens aardappelkoekjes. De voorbereiding is even een werkje. Maar daarna is het makkelijk en snel klaar te maken.

Of ga je gourmetten met kerst? Dan is het ook leuk om het kant en klare beslag op tafel te zetten.  Ieder kan zo zijn eigen aardappelkoekjes maken bij het kerstgourmet. 

Afhankelijk van de rest van je kerstmenu kan je er zelf op los fantaseren: 
Voor vis-aardappelkoekjes voeg je fijngemalen garnalen toe.
Voor groente-aardappelkoekjes voeg je maiskorrels toe.
Voor de vleesliefhebbers voeg je wat fijngesneden ontbijtspek toe.  

De zoete variant is lekker bij de thee naast de kerstboom. Gezellig!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Bijgerecht
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • peterselie
  • zout
  • peper

of maak de zoete variant als hapje bij de Kerst thee:

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • suiker
  • kaneel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil en was de aardappels en rasp ze boven een kom. Let op dat je een grove rasp gebruikt.
  2. Dep deze aardappelrasp goed droog met keukenpapier.
  3. Ui fijn snijden.
  4. Peterselie hakken.
  5. Aardappelrasp goed mengen met de ui, peterselie, bloem, ei. Voeg ook een beetje zout en peper toe.
  6. In ruime koekenpan olie met boter zeer heet verhitten.
  7. 4 porties aardappelmengsel in kleine bergjes in hete vet leggen.
  8. Bergjes met eetlepel platdrukken en in ca. 4 minuten goudbruin en knapperig bakken, halverwege keren.
  9. Koekjes uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Voor de zoete variant laat je de ui, peterselie, zout en peper achterwegen.
Bestrooi ze dan na het bakken met suiker en/of kaneel.
Nog wat tips
Als de koekjes bij het bakken te veel uitlopen, voeg dan nog wat meer bloem toe. Maar wees voorzichtig, niet té veel om te voorkomen dat het naar meel gaat smaken!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 164 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...