Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aardappelschotel met uien en prei

Deze schotel is bij ons favoriet!! Wellicht ietwat inflateus?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 a 5 personen
  • 750 gr. aardappelen;
  • 300 gr. uien;
  • 4 dl. bouillon;
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gr. boter,
  • 200 gr. gesnipperde prei, of iets meer,
  • 1 blikje ansjovis,
  • 2 el. kappertjes (gebruik ik niet),
  • 1tl. tijm,
  • 200 gr. geraspte kaas.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappelen in snijd of schaaf ze in plakjes, meestal kook ik ze eerst.
  2. Fruit de gesnipperde ui en prei in de boter met de knoflook en voeg 2 dl. bouillon, ansjovis en kappertjes toe.
  3. Voeg tijm en breng de saus op smaak met peper en zout, en laat de saus 10 min. zachtjes smoren.
  4. Leg de plakjes aardappel laag om laag met de saus in de ovenschotel.
  5. Breng de resterende bouillon aan de kook en schenk deze in de schaal.
  6. Bak de schotel, 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 gr. C., strooi de laatste 5 min. de kaas over de schotel en serveer de schotel zodra de kaas gesmolten is.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 174 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...