Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
ABC-toetje
Gemaakt door Geralda van Andel, donderdag 03 december 2009
ABC ? .. waar ken ik dat toch van? Niet alleen van de kinderlijke naam voor het alfabet.
Ojaaaa ... van 'onze jongens'. De soldaten in het landsleger hadden het over ABC-wapens. Dit zijn
Atoomwapens, Biologische wapens, Chemische wapens.
Pfff geen goede naam dus, maar wel lekker!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Zuivel
Belangrijkste Ingrediënt
Appelmoes
Beschuit
Slagroom
Hoeveel
WHAT EVER
  • A = appelmoes;
  • B = beschuit;
  • C = crème (= slagroom)
  • Suiker
  • Kaneel
  • Eventueel garnering (bijv. kersen)
  • Mooie (wijn)glazen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Beschuiten zo fijn mogelijk malen.
  2. Kruimels vermengen met suiker en kaneel.
  3. Slagroom kloppen.
  4. Pak nu de glazen en schep laagje voor laagje de appelmoes, beschuitkruimels en slagroom in de glazen. Breng zoveel mogelijk laagjes aan. Probeer niet te kliederen zodat je aan de buitenkant al die mooie laagjes ziet.
  5. Zet de glazen minimaal een uur in de koelkast zodat het vocht van de appelmoes zich kan vermengen met de beschuitkruimels.

Eet smakelijk!

Nog wat tips
Voor het opdienen evt. garnering (kers) er op doen.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 90 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...