Aangezien er weer flink asperges gestoken wordt op het moment, hier een leuk receptje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Lunch
Warme voorgerechten
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Kaas
Hoeveel
2
10 plakjes bladerdeeg
20 gekookte verse asperges(kan ook uit blik als het niet dé tijd van het jaar is)
2 eetlepels vers geknipt bieslook
2 hardgekookte eieren
10 volle eetlepels geraspte kaas
1 ei
Werkwijze voor dit gerecht
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
Pureer 10 asperges samen met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer.
Schep op elk bladerdeeg vierkantje een flinke eetlepel van dit mengsel.
Snijd 1 asperge doormidden en en in stukjes, deze stukjes ook door het mengsel scheppen.
De bladerdeeglapjes dubbelvouwen en met de tanden van een vork de randjes stevig aandrukken.
De pakketjesbesmeren met geklutst ei en lichtjes met de resterende kaas bestrooien.
Leg de bladerdeeg broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.