Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Aspergetaart
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 22 oktober 2009
De room en kaas en eieren maken deze taart wel machtig als hoofdgerecht. Snijd kleine puntjes of probeer deze taart ook eens als tapa bij de borrel.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
Hoeveel
4 a 6 personen
  • Bladerdeeg
  • 500 gram asperges
  • 2 dl. Room
  • Zout-peper
  • 150 gram emmentaler
  • 200 gram rauwe ham
  • 2 eetlepels basilicum of peterselie
  • 5 eieren
  • Evt. 2 eetlepels pesto
Werkwijze voor dit gerecht
Bladerdeeg laten ontdooien (plakjes van elkaar losmaken en op het aanrecht leggen).
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Maak de vulling:
Asperges 5 min. koken en dan goed uit laten lekken.
Eieren met room, kaas, basilicum of peterselie, peper en zout los kloppen.
¼ deel van de ham door het mengsel roeren

Bedek de taartvorm met bladerdeeg en bestrijk de binnenkant evt. met pesto
Rest van de ham verdelen over de bodem. Asperges erop verdelen. Eimengsel erover gieten.
30 min in de oven afbakken.

Door: E. de Rijck
Nog wat tips
Gerookte zalmreepjes zijn ook goed te combineren met asperges.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 129 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...