Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Baba Ganough (Midden-Oosterse auberginesalade)
Baba Ganough wordt warm en koud gegeten.
Kan ook als broodbeleg gebruikt worden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Dips
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aubergine
Hoeveel
2 a 3 personen
  • 1 teentje knoflook;
  • 3 aubergines;
  • verse koriander;
  • komijnzaad;
  • olijfolie;
  • zout;
  • eetlepel limoensap;
  • Sesampasta uit de arabische winkel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Olie in de pan,knoflook frituren.
  2. Aubergines wassen en in blokjes/plakjes snijden.
  3. Doe de gesneden aubergine in de pan en laat deze even aanbraden. Goed roeren. Vuur laag zetten en de aubergine laten doorpruttelen, vanzelf komt er dan vocht vrij waardoor hij niet meer kan aanbranden.
  4. Deksel erop en ruim 20 minuten laten doorpruttelen op zacht vuurtje.
  5. Dan met garde goed roeren, zodat hij gladder wordt en de brokken/plakken aubergine uiteenvallen.
  6. Een eetlepel sesampasta in een kommetje doen met het limoensap. Roeren.
  7. Dan druppelsgewijs (om schiften te voorkomen) water toevoegen en roeren, water toevoegen en roeren. Vergelijkbaar met hoe je olie toevoegt bij mayonaise. Dan krijg je een roomachtige gebonden substantie, die je bij de auberginemassa voegt.
  8. Komijnzaad met de vijzel klein maken (honderd keer lekkerder dan kant en klaar komijnpoeder!!!).

Gemaakt door Zilver

  1. Vervolgens de fijngehakte verse koriander en zout erbij naar smaak. Wordt warm en koud gegeten. Kan ook als broodbeleg gebruikt worden.
Nog wat tips
Wordt warm en koud gegeten. Kan ook als broodbeleg gebruikt worden.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 111 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...