Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Babi Ketjap
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 11 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Braden
Roerbakken
Gerecht
Rijst
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Varkenshaasje
Porties
stuk of 4 tot 6
  • 2 grote varkenslappen,
  • 1 ui,
  • 1 prei,
  • flinke bos bladselderie,
  • 1 teentje knoflook,
  • gembersiroop,
  • ketjap manis en sambal.

 

Werkwijze voor dit gerecht

Snij de varkenslappen in lange dunne repen. Snij ui en prei in ringen en hak of pers de knoflook. Was de selderie, verdeel de bos in 1/3 + 2/3.
Snij hiervan 1/3 heel grof en 2/3 fijn.
Giet wat olie in de wok en verhit deze.
Voeg ui en knoflook toe en bak deze totdat de uien glazig worden. Giet er dan voorzichtig wat ketjap bij. Laat dit heel even opkoken, voeg dan pas het vlees eraan toe. Laat dit 5 min. sudderen, doe de gesneden prei samen 2/3 fijngesneden selderie, een flinke scheut gembersiroop en eventueel meer ketjap op het op eigen smaak te brengen. Laat alles ongeveer 20 min
doorpruttelen. Strooi vlak voor het uitserveren het laatste grof gesneden selderie er over.

Tip1: Laat er klein gesneden aardappelblokjes mee sudderen om de saus wat voller te maken.
Tip2: Laat het een nachtje staan (koelkast). Volgende dag zachtjes verwarmen, eventueel indikken met bindmiddel en strooi er dan pas de resterende selderie erover.
Serveertip: Gele rijst of nasi Koening
met randgarnering van veldsla met rode bietreepjes(AH) en plakjes banaan/meloen
Selamat Makan.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 403 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...