Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Babi Ketjap
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Braden
Roerbakken
Gerecht
Rijst
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Varkenshaasje
Porties
stuk of 4 tot 6
  • 2 grote varkenslappen,
  • 1 ui,
  • 1 prei,
  • flinke bos bladselderie,
  • 1 teentje knoflook,
  • gembersiroop,
  • ketjap manis en sambal.

 

Werkwijze voor dit gerecht

Snij de varkenslappen in lange dunne repen. Snij ui en prei in ringen en hak of pers de knoflook. Was de selderie, verdeel de bos in 1/3 + 2/3.
Snij hiervan 1/3 heel grof en 2/3 fijn.
Giet wat olie in de wok en verhit deze.
Voeg ui en knoflook toe en bak deze totdat de uien glazig worden. Giet er dan voorzichtig wat ketjap bij. Laat dit heel even opkoken, voeg dan pas het vlees eraan toe. Laat dit 5 min. sudderen, doe de gesneden prei samen 2/3 fijngesneden selderie, een flinke scheut gembersiroop en eventueel meer ketjap op het op eigen smaak te brengen. Laat alles ongeveer 20 min
doorpruttelen. Strooi vlak voor het uitserveren het laatste grof gesneden selderie er over.

Tip1: Laat er klein gesneden aardappelblokjes mee sudderen om de saus wat voller te maken.
Tip2: Laat het een nachtje staan (koelkast). Volgende dag zachtjes verwarmen, eventueel indikken met bindmiddel en strooi er dan pas de resterende selderie erover.
Serveertip: Gele rijst of nasi Koening
met randgarnering van veldsla met rode bietreepjes(AH) en plakjes banaan/meloen
Selamat Makan.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 117 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...