Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bamie .....de lekkerste!
recipe image

Dit is niet zoals jullie van mij gewend zijn "lekker en gemakkelijk"
Niet dat het zo moeilijk is, maar wel even wat werk, en..... wel heeeel erg lekker!!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Braden
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Karbonade
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 en meer ?
  • dunne mie (1 plak per persoon)
  • 2 uien of sjalotjes)
  • knoflook (niet zo weinig)
  • reuzel (vragen bij de slager, kan goed bewaard worden in de diepvries)(klein snijden)
  • procureurlapjes (dit zijn carbonades zonder bot, en doorregen) (in kleine stukjes snijden)
  • wat gerookte spekblokjes, of onbijstspek (klein snijden)
  • vetsin
  • djahé (raspen)
  • selderij (fijnsnijden)
  • paksoy (kleinsnijden), peultjes (schuin doormidden snijden), taugee
  • kikoman soy
  • oystersauce
  • zout (proeven) & peper
  • 1 rode lombok (fijnsnijden)
  • Hoisin sauce (Chinese supermarkt)
  • 1 lemoen (of citroen)
  • ketjap (manis, van Kakki Tiga (Indische winkel)

Werkwijze voor dit gerecht
  1. mie koken (volgens voorschrift, meestal 2 min. in kokend water)
  2. afspoelen met koud water, in vergiet  om plakken te voorkomen.
  3. alle boemboes opbraden in de reuzel en spekjes, evt. nog wat olie erbij
  4. in grote wadjan,  (ik gebruik een paella-pan, die is lekker ruim en die kan goed heet worden,) hoog vuur!
  5. alle groenten samen met de reeds opgebraden spulletjes snel opbakken , terwijl je steeds omschept, niet te lang, alles moet knapperig blijven ( nèt nog niet gaar).
  6. alles mengen met de mie, liefst met blote (schone) handen, anders is het moeilijk te mengen.
  7. vóór het opdienen snel en op hoog vuur opwarmen (hiervoor is een paella-pan ideaal),
  8. zorg dat de mie niet zacht en te gaar wordt!

Ketjap en citroensap over de bamie sprenkelen op het bord.

Krupuk(Kroepoek) erbij geven.

Nog wat tips

TIP: Alles een paar uur laten staan, zodat alles goed intrekt, dus b.v. 's ochtends koken, 's avonds eten, niet een dag eerder want dan wordt alles te zacht.....!

Als het gelukt is, kun je op complimentjes rekenen. Ik hoorde een keer "dit is de lekkerste bamie die ik ooit gegeten heb"

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 142 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...