Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bapao (ofwel 'broodje Bakpao')
recipe image

Bekijk ook even dit lollige filmpje!

Deze homemade Bapao is heel erg lekker en kan ook voor vegetariërs geschikt gemaakt worden.

Dus probeer ze eens zelf te maken!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Aziatisch
Bereidingswijze
Bakken
Stomen
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Warme voorgerechten
Bijgerecht
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
Knoflook
Meel of bloem
Ui
Hoeveel
12 stuks
  • 1 pak broodmix (wit)
  • 500 gr gehakt, half om half, of vegetarisch vlees
  • 3 uien
  • boter of margarine
  • 2 knoflook
  • 1 prei
  • 3 eetl. suiker, voor de vulling
  • 3 eetl. suiker voor deeg
  • 1 eetl. sambal oelek
  • ketjap
  • alluminiumfolie/ bakpapier
Werkwijze voor dit gerecht
  1. maak het deeg volgens recept op pak, maar voeg hier aan 3 eetlepels suiker toe
  2. goed kneden (heel goed)
  3. laten rijzen....(verpak het even in plastic folie)

Intussen de vulling maken:

  1. uien en knoflook aanbraden,
  2. gehakt erbij, door gaan met braden,
  3. suiker en ketjap toevoegen,
  4. Laten sudderen tot het vocht weg is, regelmatig roeren dus.

En dan het vullen:

  1. Bolletjes maken van het deeg
  2. In je hand uitrekken en plat maken
  3. vullen met een schepje van het mengsel
  4. vouw broodje dicht
  5. stukje ouwel/papier eronder plakken

een 1/2 uur laten liggen om nog meer te laten rijzen

15 minuten stomen in een rijststomer en ze zijn klaar

Nog wat tips

Eten met chilisaus erover of helemaal niets erover.

Als je er over hebt kan je ze in plastic verpakken, na het  afkoelen, en daarna in de diepvries bewaren.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 194 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...