Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bearnaise saus
Zelfgemaakt is altijd lekkerder
Ingrediënten
In één oogopslag
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Porties
107

1/2 dl witte wijnazijn,
1/2 dl droge witte wijn,
1 eetlepel fijngehakte sjalot,
1 eetlepel verse, gehakte dragon ( of 1/2 eetlepel gedroogde dragon ),
mespunt peper en zout,
kleine steelpan.

3 eierdooiers,
2 eetlepels koude boter,
100-150 g gesmolten boter,
2  eetlepels fijngehakte dragon.

 

Werkwijze voor dit gerecht
Wijnazijn, wittewijn, gehakte sjalot en dragon in de steellpan laten inkoken tot 2 eetlepels (dit wordt gastrisch genoemd), zeven en laten afkoelen.

Klop de eieren tot ze dik zijn. Giet het gezeefde azijnmengsel erbij. Voeg de helft van de koude boter toe en klop de eierdooiers op een laag pitje tot ze dik worden. Klop de rest van de koude boter erdoor, dan druppelsgewijs de gesmolten boter. voeg naar smaak peper en zout toe en roer tot slot de dragon erdoor.

TIP: als de saus schift kunt u die redden met een lepeltje koud, zo mogelijk ijskoud water !
1) Klop de eieren tot ze dik zijn. Giet het gezeefde azijnmengsel erbij. Voeg de helft van de koude boter toe en klop de eierdooiers op een laag pitje tot ze dik worden. Klop de rest van de koude boter erdoor, dan druppelsgewijs de gesmolten boter. voeg naar smaak peper en zout toe en roer tot slot de dragon erdoor.

TIP: als de saus schift kunt u die redden met een lepeltje koud, zo mogelijk ijskoud water !
Nog wat tips

Michel

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 95 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...