Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bladerdeegbroodjes met asperges en kervelsaus
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 15 oktober 2009
Aperges in een krokant jasje als warm voorgerecht
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Bladerdeeg
  • 20 lange asperges
  • bladerdeegplakjes (diepvries)
  • 100 gram kervelblaadjes
  • 1 dl créme fraiche
  • 50 gram boter
  • zout & peper
  • 1 ei losgeklopt
Werkwijze voor dit gerecht
Schil de asperges en kook de gewassen schillen in water met een beetje zout gedurende 15 min.
Verwijder de schillen. Kook in dit vocht de asperges op de gebruikelijke wijze.
Hou de asperges warm. Maak van het bladerdeeg 5 rechthoeken van 6x14 cm. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopt ei en bak ze in een oven van 200 graden C.
Neem 2 1/2 dl kookvocht en 2 1/2 el kervel. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg créme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren: Snijd de bladerdeegbroodjes voorzichtig horizontaal doormidden, zodat er een boven-en een onderzijde ontstaat. Leg de onderkant op een warm bord en leg hierop 4 asperges. Laat de kopjes ietwat uit het braadje steken en bedek met kervelsaus. Leg bovenzijde hierop en bestrooi hierover kervelblaadjes en serveer meteen uit.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 128 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...