Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Boelies Oosterse kip
recipe image
Gemaakt door Boelie, zondag 12 september 2010

WikiWeetje:
Taugé (sojascheut) - is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie. Taugé heeft een kruidige-nootachtig smaak.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Aziatisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Taugé
Hoeveel
hoeveelheden per persoon
  • 100 gram kipblokjes (het liefst marineren met piri piri)
  • 50 gram diepvries groente van bonduelle
  • 30 gram tauge
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 50 gram tagiatelle (gekookt)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm en marineer ze met piri piri kruiden.
  2. bak de kip op het vuur met wat boter
  3. voeg de groente erbij en blijf goed roeren in de pan
  4. voeg daarna de chilisaus en ketjap toe bij het geheel
  5. daarna de tauge en pasta, even warm laten worden en klaar is het


    eet smakelijk
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 155 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...