Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Brocolli-garnalen roomsoep
Gemaakt door M.D., woensdag 09 december 2009
Ook een mooi Kerst voorafje!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Broccoli
Garnalen
Prei of Sjalotten
Hoeveel
3 a 4 personen
  • 150 gr brocolli,
  • 1 ui,
  • 1 preistengel,
  • 1/2 selderstengel,
  • peper en zout,
  • 3/4 dl kippenbouillon,
  • 1/2 dl room,
  • 35 gr bloem,
  • 2 eetl olie,
  • 20 gr garnalen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de groenten en snijdt deze fijn. Laat ze uitzweten in een pan met de olie.
  2. Bestrooi met bloem. Goed roeren.
  3. Overgiet met bouillon, blijven roeren. kruiden met peper en zout.
  4. Stengels van de brocolli snijden en mee laten koken.
  5. Kook de roosjes brocolli apart in gezout water.
  6. Mix de soep en zeef deze. Laat deze weer koken. Roer er de room door. Let op! na het toevoegen van de room mag je nooit meer de soep laten koken!
  7. Serveren in een klein kopje.
  8. Werk de soep af met de brocolli-roosjes en de garnalen.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 92 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...