Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Champignons met brie uit de oven

Champignons als warm voorgerechtje: heerlijk en bovendien vetarm, want paddenstoelen bestaan voor 70% tot 90% uit water. Ja, die gesmolten brie maakt het dan weer wat zwaarder. Ik zou het laten afhangen van wat er op de rest van het menu staat Glimlach

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Kaas
Hoeveel
4 personen
  • bakje champignons
  • bakje kastanje champignons,
  • oesterzwammen ongeveer 5 stuks,
  • een stuk brie
  • een kleine ui.
  • Eventueel om erbij te serveren kruidenboter en stokbrood/geroosterd brood
Werkwijze voor dit gerecht

Alles samen bakken (met uitzondering van de brie) als dit gaar is het mengesel op de borden verdelen (is ongeveer voor 4 pers) dan 1 of 2 stukjes brie erop leggen en even verwarmen in de oven. Als de brie erover heen gesmolten is is het gerecht klaar en kan het geserveerd worden met kruidenboter en stokbrood/geroosterd brood.

Door: Minou

Nog wat tips
Het bakken gebeurt eerst op een hoog, dan op een zacht vuur, in een afgedekte pan, niet te lang en zonder zout. Anders verliezen de champignons  hun fijne smaak en worden ze taai.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 127 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...