Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Chorizo - tomatensaus

Gloeiendheet serveren samen met de spaghetti, of een andere pasta. En een goede oude geraspte kaas.

It’s Fingerlick’n Good!!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Spaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Marinades & Sauzen
Hoeveel
4 personen
  • 1 chorizo-worst
  • 6 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gr. gehakt
  • 2 flinke uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 dikke paprika
  • Kruiden naar keuze
Werkwijze voor dit gerecht

Snijdt de chorizo in stukjes en gooi in de pan. Er hoeft geen vet bij, de chorizo is al vet genoeg.
Warm de worst op zodat al het vet er uit gaat. Als er een flinke bodem vet is gooi je het gehakt erbij, flink bakken.
Snijdt de uien en de knoflook fijn en gooi die erbij als het gehakt bruin wordt, weer flink bakken.
Ontdoe de tomaten en de paprika van hun velletje. Een makkelijke manier om de tomaten te scalperen is door ze vijf seconden in kokendheet water te dompelen, hun huid laat dan veel gemakkelijker los.
De paprika zou je eventueel ook onder de grill kunnen leggen, deze laat zich dan ook makkelijk uitkleden.
Snijdt de rode dingen in stukjes en doe ze bij het voorgaande. Flink laten bakken. De tomaten zullen smelten en de paprika wordt zachter.
Doe nu de tomaten puree erbij, deze geeft het geheel een extra kick.

Nu kan je er nog kruiden bij gooien, basilicum, oregano en peterselie doen het altijd lekker.

Door Geert

Nog wat tips

Gloeiendheet serveren samen met de spaghetti, of een andere pasta. En een goede oude geraspte kaas.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 179 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...