Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Courgette met gehakt ovenschotel
recipe image

Carbassó, Zucchini, Kuiatxo, Kabaczek, Abobrinha, Squash (grøntsag), Cucurbita pepo... allemaal prachtige namen voor een bij ons ook goed ingeburgerde groente. Wij noemen hem echter op z'n Frans; Courgette of; ... als je echt Nederlands wil spreken; Mergpompoen(Courge = Merg).
 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Groenten
Ovenschotel
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Courgette
Gehakt
Knoflook
Tomaten
Hoeveel
4 personen
  • 2 courgettes,
  • 500 gr. aardappelen (vastkokend),
  • 1 ui,
  • 500 gr. half-om gehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 3 grote tomaten,
  • tijm, rozemarijn, oregano(of zakje Provençaalse/Italiaanse kruiden),
  • zout & peper,
  • klontje boter,
  • 100 gr. geraspte oude kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Voor de 'mise en place': aardappels schillen en even koken(8 min.), snijdt ze daarna in plakjes.Snipper de uien en snij de tomaten in grote plakken en de boven en onderkanten in blokjes. Snij ook de courgette in blokjes.
  2. Doe een klontje boter in een braadpan en fruit de ui/snippers 2 minuten, voeg daarna het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
  3. Voeg ook de kruiden toe
  4. Bak het gehakt rul, voeg dan de courgette- en tomaat-blokjes toe en kook dit op laag vuur, met het deksel op de pan, ongeveer 5 minuten tot de courgette beetgaar is.
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Bedek de bodem van een ingevette ovenschotel met de helft van de aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg dan de andere helft van de aardappelplakjes hier op. Bedek de aardappelplakjes vervolgens met de tomaatplakken. Strooi er tot slot de geraspte kaas over.
  7. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot de kaas begint te kleuren en de schotel pruttelt.


 

Nog wat tips

Tip: Je kan ook kant en klare aardappelschijfjes kopen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 122 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...