Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Crème Catalana
recipe image
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 22 oktober 2009
Crema catalana (Spaans of Catalaans voor "Catalaanse room"), ook bekend als "crema de Sant Josep" (room van Heilige Jozef) is een karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië op basis van custard. Het behoort tot de hoogtepunten van de Catalaanse keuken.

Traditioneel wordt het gerecht op 19 maart bereid en gegeten, de dag van Sint Jozef.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Anders...
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Melk
Hoeveel
4 personen
  • 1 ltr volle melk (of verse koemelk)
  • 6 eidooiers
  • 175 gr suiker
  • 50 gr maizena
  • een stuk ctroenschil
  • een kaneelstokje
Werkwijze voor dit gerecht
Zet de melk op het vuur met de citroenschil en de kaneelstok.
Meng de eidooiers met de suiker en de maizena in een kom.

Als de melk kookt de schil en de stok eruit halen en de helft van de melk bij het megsel gieten.
dan het mengsel bij de rest van de kookende melk gieten en laten doorkoken op het vuur en verdelen in potjes.
Laten afkoelen.
Smakelijk eten!

Door Gert Wuyts
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 135 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...