Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Chef-Kok , donderdag 29 april 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Zo die was weer lekker! En veel ... de helft kon de diepvries in.
Beoordeling door Oma Manis , zondag 01 april 2012 vote imagevote imagevote image
als je het vel om de poten laat zitten bij het maken van de bouillon, en het er later afhaalt, wordt de bouillon toch nòg lekkerder. Bedankt.. goed recept
Dé tomaten-groentensoep
recipe image
Gemaakt door Juut, maandag 29 maart 2010
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
2 Stemmers
Heerlijke tomaten-groentensoep, naar familierecept. Zo goed gevuld dat hij zelfs het predicaat -Maaltijdsoep- verdient!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Tomaten
Ui
Hoeveel
ongeveer 4 liter
  • 2 flinke kippenpoten
  • naar smaak kippenbouillonblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagelen
  • stukje foelie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 grote ui
  • 1 zakje boerensoepgroenten
  • 3 blikjes gepelde tomatenblokjes
  • 2 à 3 blikjes tomatenpuree
  • handje zilvervliesrijst
naar smaak voor een extra twist, een beetje:
  • gembersiroop
  • naar smaak ketjap
  • naar smaak suiker
  • naar smaak sambal


 
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Ontdoe de kippenpoten van hun vel en zet ze op in plusminus 4 liter koud water. Breng het aan de kook en schep, als het kookt, het schuim eraf.
  2. Doe de bouillonblokjes, thee-eitje met de laurier, kruidnagel, foelie en rozemarijn erbij en laat het geheel ongeveer 1,5 uur trekken.
  3. Haal de kippenpoten eruit en verwijder de botjes, snijd het vlees in stukjes. Haal het thee-ei eruit.
  4. Snipper de ui en voeg deze dan toe aan de bouillon, breng het zachtjes aan de kook, doe de rijst erbij en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
  5. Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de soepgroenten toe en laat alles zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn.
  6. Breng op smaak met de suiker, gembersiroop, ketjap, sambal en peper
Nog wat tips
Deze soep is natuurlijk net als alle maaltijdsoepen de volgende dag het lekkerst(en de dag daarna, en de dag daarna, etc.) Zolang de voorraad strekt dus.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 169 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...