Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Fava, spliterwtenpuree
recipe image Φάβα -Fava
Fava wordt gemaakt van spliterwten. In Griekenland zijn dat gele, maar het kan ook van de groene spliterwten gemaakt worden.Een heerlijk en smeuïg bijgerecht.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Grieks
Vegetarisch
Bereidingswijze
Koken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Erwten - Groen, Geel, Split
Hoeveel
12
  • 500 gram spliterwten
  • 1 ui
  • 3 bosuitjes
  • 1 dl. olijfoliezout,
  • peper,
  • laurierblad,
  • verse peterselie of tijm
  • klein scheutje wijnazijn
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de fava en kook deze 10 minuten in water. Indien nodig afschuimen.
  2. Laat de fava dan 30 minuten in het hete water staan.
  3. Laat de fava uitlekken en voeg heet water toe, een geschilde ui, laurier, zout en peper.
  4. Kook 45 minuten en roer regelmatig in de pan om aanbakken te voorkomen.
  5. Haal de ui en de laurier eruit, giet de fava af en druk het door een zeef.
  6. Vermeng de fava met de olijfolie en azijn, tot een zachte, smeerbare en smeuïge massa.
  7. Serveren met de fijngesneden bosuitjes en verse peterselie of verse tijm.
Nog wat tips
Bewaar het kookvocht om zonodig nog een klein beetje toe te voegen als de puree erg zwaar wordt.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...