Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Feestelijke champignondoosjes
Behoorlijk veel werk maar dan heb je ook wat!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Kip
Hoeveel
voor 6 personen
  • 24 (zeer) grote champignons,
  • een kipfilet van 200 gram,
  • een halve prei,
  • een dikke plak ham (ongeveer 4 mm),
  • één rode ui,
  • ongeveer één ons ontbijtspek,
  • bloem, 100 gram roomboter,
  • en blauwe schimmelkaas. Dit mag ook een andere roomkaas zijn zoals camembert of brie.
  • een blikje ananasblokjes.

 24 (zeer) grote champignons, een kipfilet van 200 gram, een halve prei, een dikke plak ham (ongeveer 4 mm), één rode ui, ongeveer één ons ontbijtspek, bloem, 100 gram roomboter, en blauwe schimmelkaas. Dit mag ook een andere roomkaas zijn zoals camembert of brie. Een blikje ananasblokjes.

Werkwijze voor dit gerecht

Was de champignons en snij de stelen er netjes rond uit (De hoeden mooi gaaf houden).
Snij de stelen in flinter dunne reepjes van ongeveer 3 bij 5 mm, snij de ham in kleine reepjes van dezelfde grootte.
Snij de ui fijn en snij de ontbijtspek in plakjes van 1 x 1 cm.
Snij de schimmelkaas is blokjes van 1 x 1 cm.
Snij de prei in dunne ringetjes, spoel deze goed uit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Snij de ananasblokjes in de lengte door en laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 8 mm.

Doe het nat van de ananas in een pan, voeg twee bouillonblokjes toe en laat deze smelten. Als de bouillon kookt voeg je de kipblokjes toe.
Doe de gesneden ham, ui, prei, champignon, ontbijtspek in de pan en laat alles in plusminus 20 minuten gaar worden tot een stevige soep. Zonodig water toevoegen.
Zeef de soep en houd de stevige massa apart.
Doe de bouillon in een schaaltje.

Smelt de roomboter (niet bruin laten worden) en voeg bloem toe totdat het een klonterige massa wordt. Voeg zoveel nat van de soep toe totdat er een dikke saus ontstaat.
Voeg de apart gehouden massa toe en roer het geheel tot een lekker stevige ragout.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de champignonhoeden met de ronde kant naar beneden in een platte ovenschaal. Vul de champignonhoeden tot de rand met de ragout en leg boven op de ragout twee blokjes schimmelkaas.
Sluit het doosje door een tweede champignonhoed als deksel over de kaas te leggen zodat het een gesloten doosje wordt. Bestrijk de “deksel” met een beetje gesmolten roomboter. Zet de ovenschaal onder de gril en laat de champignons van boven mooi bruin worden.

Serveer twee champignons per persoon.
Garneer elk bord met wat kleine blokjes ananas, een takje tijm en een zeer goed gewassen eetbare bloem.
Een zelfgemaakte roos van wortel of  radijs geeft een extra feestelijk tintje aan dit gerecht
U kunt dit ruimschoots van te voren doen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...