Reviews
Ja het is echt heel lekker, en ik kan het weten want het is mijn oma.
Frikadel pan
Dit is een gehaktschoteltje bij de rijst, uit de oven. Lekker en gemakkelijk!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Rijst
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
- 1 pond gehakt(half om half)(half rund, half varken, dus)
- 1 grote ui en 1 kleinere
- blikje santen,( of van een blok)
- 4 eieren
- zout en peper
- ketoembar (gemalen is goed,nl. beter te mengen)
- 2 djeroekpoeroetblaadjes (= lemoenblaadjes,of evt. stukjes citroenschil)
- 1 grote gekookte aardappel(kruimige) ....mag ook 2...
- wat ontbijtspek, of andere spekjes
- ketjap
- wat citroensap (mag ook uit een flesje)
- boter
Werkwijze voor dit gerecht
-
Doe het gehakt in een grote kom.
-
ui erboven raspen(grof) een kleinere ui fijnsnijden en ook erin doen
-
scheut santen erbij (indien dit van een blok is eerst even smelten natuurlijk)
-
eieren breken en erbij doen, peper en zout en 2 theelepels ketoembar erdoor roeren.
-
ontbijtspek in stukjes snijden, en ook erdoor mengen
-
gekookte aardappel(of 2 dus) (grof prakken) en erdoor
-
als je héél ijverig bent, bak je de stukjes spek eerst even uit, of in de magnetron (hoeft niet echt)
-
alles in vuurvast schaaltje, aandrukken, klontjes boter hier en daar er over, en ook scheutjes ketjap,( een beetje citroensap door de ketjap mengen)