Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Frisse salade met gerookte kip en druiven
recipe image

Supersnel zomermaaltje (voor na het werk op warme dagen) !

In de 8 minuten die je nodig hebt om de baguette af te bakken heb je de salade al gemaakt en de fles wit opengetrokken!!! Daarna kan je meteen door naar tuin, balkon of dakterras om verder te 'unwinden'.
 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Honing
Kip
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Sla
Hoeveel
4 porties

Salade

  • 200 gr gerookte kip
  • 200 gr druiven
  • 75 gr veldsla
  • Gele paprika
  • 10-20 zwarte ontpitte olijven
  • walnoten of zakje noten melange

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 el jam of confiture(bosvruchten of aardbeien)
  • zout en peper

Afbak baguetje ?

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de kip in reepjes.
  2. Halveer de druiven.
  3. Halveer de olijven
  4. Ontzaad de paprika en snij hem in lange repen.
  5. Doe de kip, druiven, paprika, sla en noten in een grote slakom.
  6. Schud alle ingrediënten van de dressing in een goed afgesloten (jam)potje door elkaar en sprenkel dit vlak voor het opdienen over de salade.

Bon apetit !

Nog wat tips

Snel klaar..... en zeker met een stukje brood voldoende als maaltijd of lunch.

Glaasje koele witte wijn erbij of rosé.
 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 131 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...