Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gebakken asperges met reuze garnalen
recipe image
Gemaakt door Asperge, dinsdag 15 mei 2012

Er zijn nog steeds verse asperges te koop! Doe er wat leuks mee en maak er wat lekkers mee. Hier een ideetje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Schaal- en Schelpdieren
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Garnalen
Hoeveel
4 personen
  • 12 geschilde asperges
  • 12 grote garnalen(Scampi's)
  • 100 g asperges (onderste stukjes)
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ dl room
  • 1 el crème fraîche
  • ½ dl witte wijn
  • bieslook
  • kervel
  • 100 gr boter
  • cayennepeper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook voor de saus, de geschilde onderstukken van de asperges met beetje zout gaar.
  2. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraîche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
  3. Hak de bieslook en kervel fijn.
  4. Pureer het ingekookte  prutje met een staafmixer(of in de keukenmachine). Doe alles door een zeef om de stukjes er uit te krijgen en houd de saus warm.
  5. Bestrooi de garnalen met een beetje peper en zout.
  6. Neem twee pannetjes, doe in beide 1 a 2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
  7. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de garnalen en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
  8. Smelt de in klontjes verdeelde boter in de warme saus. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
  9.  
  10. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, leg de garnalen er overheen en verdeel de saus over de borden.

Serveren met gekookte aardappelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...