Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gebakken asperges met reuze garnalen
recipe image

Er zijn nog steeds verse asperges te koop! Doe er wat leuks mee en maak er wat lekkers mee. Hier een ideetje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Schaal- en Schelpdieren
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Garnalen
Hoeveel
4 personen
  • 12 geschilde asperges
  • 12 grote garnalen(Scampi's)
  • 100 g asperges (onderste stukjes)
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ dl room
  • 1 el crème fraîche
  • ½ dl witte wijn
  • bieslook
  • kervel
  • 100 gr boter
  • cayennepeper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook voor de saus, de geschilde onderstukken van de asperges met beetje zout gaar.
  2. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraîche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
  3. Hak de bieslook en kervel fijn.
  4. Pureer het ingekookte  prutje met een staafmixer(of in de keukenmachine). Doe alles door een zeef om de stukjes er uit te krijgen en houd de saus warm.
  5. Bestrooi de garnalen met een beetje peper en zout.
  6. Neem twee pannetjes, doe in beide 1 a 2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
  7. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de garnalen en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
  8. Smelt de in klontjes verdeelde boter in de warme saus. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
  9.  
  10. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, leg de garnalen er overheen en verdeel de saus over de borden.

Serveren met gekookte aardappelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...