Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gegrilde Tilapia met Parmesaanse kaas
Gemaakt door Keukenhulp, vrijdag 30 oktober 2009
none
Super zachte visschotel uit de oven. En dit is ook nog eens een betaalbaar (kweek)visje. Voortaan iedere week?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tilapia
Hoeveel
4 personen
  • half kopje parmesaanse kaas
  • klontje zachte boter
  • 3 el mayonaise
  • 2 el citroensap, liefst vers
  • snuf gedroogde basilicum
  • snuf zwarte peper
  • snufje uienpoeder
  • snufje selderijzout
  • Tilapia filets, 500 - 800 gr
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Zet de grill in je oven vast aan en beboter een passende ovenschaal.
  2. Doe de Parmesaan, boter, mayo en citroensap samen met de kruiden in een kommetje en mix het goed door elkaar.
  3. Leg de Tilapia filets in de ovenschaal(niet op elkaar)
  4. Zet ze een minuut of 3 een paar centimeter (15 cm) onder de grill. Draai ze daarna om en geef die kant ook een grillbehandeling.
  5. Haal ze nu uit de oven en giet het mengsel uit het kommetje er over heen.
  6. Nu weer terug onder de grill en na weer een minuut of 3 krijg je een mooi bruin korstje.
  7. Als dan ook de vis makkelijk uit elkaar valt (test dit met een vork) is het klaar! Pas op dat je de vis niet te gaar maakt.
Nog wat tips
Pas op dat je de vis niet te gaar maakt. Het is echt klaar binnen 10 minuten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 65 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...