Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gevulde Uien (Roemenië)
recipe image
en een doosje Déflatine graag ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Gerecht
Groenten
Belangrijkste Ingrediënt
Ui
Hoeveel
3-5 personen
  • 12 middelgrote gepelde uien
  • 1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst
  • 4 el warme melk
  • 12 fijngehakte walnoten
  • 6 el fijngehakte peterselie
  • mespunt komijnzaadjes
  • peper - zout
  • sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 1 tl suiker
  • 2 1/2 dl bouillon van een halve vlees- en kruidentablet
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Was de uien, zet ze op met zoveel water dat ze juist onderstaan; laat het water 5 minuten koken en giet daarna af. Laat de uien goed afkoelen.
  2. Besprenkel ondertussen het brood met de melk en maak het brood fijn. Roer daar de noten, de peterselie, de komijn en wat peper uit de molen door.
  3. Hol de afgekoelde Uien met een puntig scherp mesje uit tot het omhulsel ongeveer 2 cm dik is.
  4. Snipper de uit de ui gekomen stukjes fijn en roer deze nog door het gekruide brood.Voeg daaraan naar smaak nog peper en zout of wat sojasaus toe. Vul hiermee de uitgeholde uien.
  5. Verwarm de olie in een braadpan; voeg hier 8 of meer eetlepels water aan toe, zodat de bodem van de pan voor 1 cm bedekt is en zet de uien naast elkaar in de pan.
  6. Doe daar de deksel weer op en laat ze langzaam warm worden.
  7. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem door de boter en laat de bloem enigszins gaar worden. Voeg de suiker toen en schenk al roerend de bouillon in de pan tot een glad geheel ontstaat.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe en schenk de saus tussen de uien. Laat de saus even opkoken en laat de uien daarna op laag vuur in 15 - 20 minuten gaar worden.Let goed op dat ze niet stuk koken.
  9. Serveer met een salade van tomaten en komkommer en stokbrood.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 114 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...