Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Grand Marnier parfait
Plakjes of bolletjes? Bruin of wit? Of gewoon lobbig?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Slagroom
Hoeveel
4 - 8 porties
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100cc grand marnier
  • 150 gr suiker
  • 3dl slagroom
  • aardbeien
Werkwijze voor dit gerecht

Doe de eieren en de eidooiers in een kom. Kluts deze.
Doe de suiker en de grand marnier erbij en verwarm het geheel au bain marie. (niet laten koken).
Neem de kom van het vuur en mix het geheel 10 minuten tot er een romige massa ontstaat.
Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig en roer dit erdoor.
Doe het beslag in een diepvriesbakje en laat dit ongeveer 5 uur invriezen.

Je kunt hier plakjes van snijden of bolletjes van scheppen.
Dit is erg lekker met aardbeien. Ook met chocoladevlokken als garnering is dit lekker.

In de diepvries is het toetje ongeveer 3 weken houdbaar, dus altijd gemakkelijk bij onverwachte gasten!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...