Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
IJskoffie granité
recipe image

Super koele afsluiter, deze ijskoffie .... ook als het nog geen hartje zomer is.
Trouwens het simpele receptje voor een Carajilo zal ik eens op het Groeiend Kookboek zetten. Niet koel en verfrissend maar wel erg opwekkend!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Gerecht
IJs & Sorbets
Anders...
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
4 tot 8 porties
  • 1 liter espresso of sterke koffie
  • 185 gram basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 1 dl water
  • 2 dl koffielikeur
  • koffieboontjes en verse mint voor de garnering
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Vermeng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het water en laat dit mengsel zo’n 3 minuten zachtjes koken.
  2. Laat dit hierna afkoelen en voeg er dan de koffie en likeur aan toe.
  3. Laat dit nieuwe mengsel in ongeveer 5 uur opstijven in een plastic bak in de diepvriezer en roer dit regelmatig met een vork door.
  4. Als het mengsel geheel bevroren is, roer het dan nogmaals goed door met een vork.
  5. Vlak voor het serveren moet zulks nog een keer worden herhaald, waarna de ijskoffie in mooie bekers kan worden geschonken.
  6. Garneer een en ander met een takje mint en koffieboontjes.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...