Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
In notenbrij gemarineerde kalkoensaté
Gemaakt door Zarah Leander, donderdag 07 januari 2010
Heerlijk met roergebakken groente en/of een salade. Ook origineel als hapje, ’s avonds bij een glaasje wijn.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
  • 500 gr. kalkoenfilet,
  • 100 gr. gehakte amandel,
  • 4 stuks kemirienoten,
  • 2 tenen geperste knoflook,
  • 2 el. Japanse ongesuikerde sojasaus,
  • 2 tl. sambal,
  • 1 stuk gesnipperde ui,
  • Limoensap,
  • Olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. In plaats van 1 eetlepel sojasaus kunt u ook 1 theelepel (!) tamari nemen. En in plaats van sambal kunt u ook hot peppersauce nemen. En in plaats van limoensap kunt u ook citroensap nemen.
  2. Benodigde materialen: satépennen, een keukenmachine met sikkelmes en een pan met anti-aanbaklaag
  3. Maak van de sambal, de (met een nootmuskaatrasp geraspte) kemirienoten, de ui, de knoflook, de amandelen en olie een dikke brij. Dit gaat geweldig in de keukenmachine met het sikkelmes.
  4. Warm deze brij op in een anti-aanbakpan. Voeg de sojasaus of tamari toe en laat even sudderen. Snijd het vlees in grote dobbelstenen.
  5. Haal de pan van het vuur en doe het vlees bij de brij. Laat gedurende 1 tot 5 uur marineren.
  6. Rijg de stukken vlees aan pennen en rooster ze onder de hete grill of leg ze op de barbecue. Vóór het serveren besprenkelen met het citrussap.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 66 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...