Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Javaanse Bami
Gemaakt door Rob Maspaitella, woensdag 30 september 2009
Mie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
3 tot 4 personen
  • 1 pak eiermie (Conimex)
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 200gr. Taugé
  • 100gr. Sperzieboontjes (van te voren breken en 3 min. koken, even af laten koelen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dubbele kipfilets
  • 1 ui,
  • Wokolie (Conimex)
  • 6 el. Ketjap Manis
  • 1tl. Sambal Brandal
  • sap van een ½ citroen.
Werkwijze voor dit gerecht

Kipfilets in water gaar koken. Het kookvocht gebruiken om de mie erin te weken/garen.
Ui en knoflook in olie eerst aanfruiten,sambal erbij en daarna het kippenvlees meebakken.
Kool en prei fijnsnijden en onder goed roeren even mee laten bakken.
Sperzieboontjes toevoegen en ook even mee laten bakken, wel goed blijven omscheppen.
Doe de ketjap en citroensap erbij en zet het vuur laag. Laat alles ong. 5 min. bakken.
Voeg de uitgelekte mie toe laat deze meebakken tot deze gaar bijna gaar is.
Maak de taugé schoon en schep deze door de mie-schotel.

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 116 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...