Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kees het Kerst Konijn
Gemaakt door Oma Manis, dinsdag 15 december 2009
Recept voor de Kerst, dit konijn heeft dus een naam.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Konijn
Hoeveel
zelf te bepalen
  • stukken (mootje) konijn, zelf te bepalen hoeveel
  • wat meel
  • boter
  • uien
  • wortel
  • bleekselderij
  • prei
  • laurierblad
  • appelcider (8%)
  • zout peper
  • marjoraan
  • peterselie
  • een casserolle of andere braadpan, die in de oven kan
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De stukken konijn met meel bestuiven, en bakken in boter, en gaar braden
  2. Na aanbraden toevoegenen in grove stukken gesneden wortel, bleekselderij en prei, en uien en alle kruiderijen.(Boemboe's)
  3. en peterselie, en laurier.
  4. Alles door elkaar mengen en nog even aanbraden
  5. Dan: flink overgieten met appelcieder  8% en afgesloten in de oven zetten voor een uur
Eten met: aardappeltjes en b.v. spruitjes
Nog wat tips
De stukken konijn met meel bestuiven - dit gaat heel gemakkelijk, wanneer je alle mootjes in een plastic zak doet, meel erbij en dan flink schudden. Zak wel goed dicht houden ... anders heb je meteen een "witte kerst" met Kees.

Appelcider te verkrijgen in een drankwinkel
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 447 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...