Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kees het Kerst Konijn
Recept voor de Kerst, dit konijn heeft dus een naam.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Konijn
Hoeveel
zelf te bepalen
  • stukken (mootje) konijn, zelf te bepalen hoeveel
  • wat meel
  • boter
  • uien
  • wortel
  • bleekselderij
  • prei
  • laurierblad
  • appelcider (8%)
  • zout peper
  • marjoraan
  • peterselie
  • een casserolle of andere braadpan, die in de oven kan
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De stukken konijn met meel bestuiven, en bakken in boter, en gaar braden
  2. Na aanbraden toevoegenen in grove stukken gesneden wortel, bleekselderij en prei, en uien en alle kruiderijen.(Boemboe's)
  3. en peterselie, en laurier.
  4. Alles door elkaar mengen en nog even aanbraden
  5. Dan: flink overgieten met appelcieder  8% en afgesloten in de oven zetten voor een uur
Eten met: aardappeltjes en b.v. spruitjes
Nog wat tips
De stukken konijn met meel bestuiven - dit gaat heel gemakkelijk, wanneer je alle mootjes in een plastic zak doet, meel erbij en dan flink schudden. Zak wel goed dicht houden ... anders heb je meteen een "witte kerst" met Kees.

Appelcider te verkrijgen in een drankwinkel
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 150 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...