Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kerry macaroni
Snel en goedkoop. Goede studentenhap
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
Macaroni
  • Macaroni Elleboogjes of andere korte  vormen van Pasta.
  • Boterhamworst (dikke plak) of de goedkoopste lunchworst. Heb je een tafelgast die geen varkensvlees eet, neem dan in plaats van boterhamworst, rundergehakt.
  • Gesneden ui in halve ringen
  • Hard gekookt ei
  • Kerrypoeder en Maggie.
  • Gesneden ui in halve ringen
Werkwijze voor dit gerecht

Stap 1..............
Zet een pan water op en breng het aan de kook, doe eerst het ei erin, laat het even meekoken, daarna de macaroni.
Houdt de gaartijd van de Macaroni in de gaten. Controleren op beetgaar door er zo nu en dan voorzichtig met een klein lepeltje uit de pan te halen en te proeven. Is het inderdaad beetgaar, dan de macaroni en het hardgekookte ei, in een vergiet afspoelen met koud water, je stopt dan het garingsproces, pel het ei en leg deze in een schaaltje met koud water

Stap 2...........
Snij de ui in halve ringen, snij de lunchworst in niet kleine blokjes of voeg de rundergehakt toe. Boter in de pan op een te hoog vuur, fruit de ui en de boterhamworst of rundergehakt zachtjes aan. Voeg op eigen smaak de Kerrypoeder toe.

Stap 3............
Roer voorzichtig de afgespoelde Macaronie er door heen en schep het met een matig vuurtje regelmatig om. Maak het verder op smaak met een beetje Maggie of zet de Maggiefles op de tafel.
Als laatste, snij het ei in kleine blokjes en strooi dat eroverheen. Klaar!

Door Rob

Nog wat tips
Serveertip: doe er een schaaltje klein gesneden ananasblokjes bij.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 138 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...