Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kerst IJsgebak
Gemaakt door Brenda Joosen, woensdag 09 december 2009
Lekker voor bij de cappucino!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
IJs & Sorbets
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Slagroom
Hoeveel
4 tot 6 porties
- 100 gr. suiker
- 250 ml. geklopte slagroom
- 100 gr. geroosterde amandelen of noga
- 5 eierdooiers
- 1 klein glaasje Amaretto
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de suiker samen met de eierdooiers in een kom, totdat er een romige massa ontstaat.
  2. Voeg de fijngemaakte noga, amandelen, Amaretto en slagroom toe.
  3. Roer voorzichtig alles door elkaar.
  4. Leg nu een velletje vershoudfolie (doorzichtig plastic) in een cakevorm en vul deze met het mengsel.
  5. Plaats de cakevorm 8 uur in de vriezer.
Mooi maken met wat fruit en een takje munt.
Eet smakelijk!
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...