Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kerst voorgerecht
Simpel... en toch stoer voor de dag komen. Bordjes mooi 'dressen' !
Jammer dat ik er geen foto bij heb, want het lijkt me er heel mooi uitzien, dit voorgerecht van het Kerstdiner.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Komkommer
Meloen
Hoeveel
voor 4 personen
  • 1 meloen
  • klein kropje ijsbergsla
  • kletskoppen (koekjes)
  • ongeveer 400 gram garnalen
  • 400 ml yoghurt
  • halve komkommer
  • peper, zout, suiker
  • olie, mosterd, azijn
  • 1 eetlepel gembersaus
  • 8 sprietjes verse bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe de yoghurt in een mixerkom.
  2. Schil de halve komkommer en haal de pitjes er uit en snij deze in kleine stukjes.
  3. Doe de komkommer bij de yoghurt en 1 eetlepel suiker (of meer) pureer nu de komkommer in de yoghurt. In de koelkast zetten tot verder gebruik.
  4. Steek uit de meloen kleine bolletjes.
  5. Doe 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus en 1 eetlepel mosterd in een kommetje en roer dit goed door.
  6. Schenk nu op elk bord een flinke lepel yoghurtsaus en roer dit uit tot 2 cm van de rand van het bord.
  7. Leg hierop de bolletjes meloen.
  8. Leg hierop wat kletskop(pen).
  9. Leg hierop wat kleingemaakte (en gewassen) stukjes ijsbergsla.
  10. Sprenkel hierop wat van de gemengde olie- azijn- mosterdsaus.
  11. En leg hierop wat garnalen.
  12. Leg hierop 2 sprietjes bieslook.

Smakelijke kerst!!!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 174 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...