Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kerst voorgerecht
Gemaakt door Y. Quadflieg-Walravens, zondag 22 november 2009
Simpel... en toch stoer voor de dag komen. Bordjes mooi 'dressen' !
Jammer dat ik er geen foto bij heb, want het lijkt me er heel mooi uitzien, dit voorgerecht van het Kerstdiner.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Komkommer
Meloen
Hoeveel
voor 4 personen
  • 1 meloen
  • klein kropje ijsbergsla
  • kletskoppen (koekjes)
  • ongeveer 400 gram garnalen
  • 400 ml yoghurt
  • halve komkommer
  • peper, zout, suiker
  • olie, mosterd, azijn
  • 1 eetlepel gembersaus
  • 8 sprietjes verse bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe de yoghurt in een mixerkom.
  2. Schil de halve komkommer en haal de pitjes er uit en snij deze in kleine stukjes.
  3. Doe de komkommer bij de yoghurt en 1 eetlepel suiker (of meer) pureer nu de komkommer in de yoghurt. In de koelkast zetten tot verder gebruik.
  4. Steek uit de meloen kleine bolletjes.
  5. Doe 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus en 1 eetlepel mosterd in een kommetje en roer dit goed door.
  6. Schenk nu op elk bord een flinke lepel yoghurtsaus en roer dit uit tot 2 cm van de rand van het bord.
  7. Leg hierop de bolletjes meloen.
  8. Leg hierop wat kletskop(pen).
  9. Leg hierop wat kleingemaakte (en gewassen) stukjes ijsbergsla.
  10. Sprenkel hierop wat van de gemengde olie- azijn- mosterdsaus.
  11. En leg hierop wat garnalen.
  12. Leg hierop 2 sprietjes bieslook.

Smakelijke kerst!!!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 99 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...