Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip Boemboe Bali
Gemaakt door Rob Maspaitella, maandag 14 september 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Trassi
Hoeveel
4 personen
Hele kip,
2 uien,
1 teentje knoflook,
Sereh sprieten (citroengras, serehpoeder),
Sambal oelek trassi,
Tomatenpuree,
wokolie (conifeer).
Werkwijze voor dit gerecht
Verdeel de kip in 8 delen, inwrijven met weinig zout.
Uien snijden en fijnmalen in een tjobek (maalsteen),keukenmachine kan ook’ knoflook toevoegen, sambal oelek trassi toevoegen met gemberpoeder.

Maal het tot een brei.
Kip goudbruin aanbakken. Uit de pan halen en op een apart bord of schaal leggen. In dezelfde olie de brei erin gieten en bakken tot de uien glazig worden.
De gebakken kip erin leggen en opvullen met water totdat de kip er net onder staat. Even aan de kook brengen, zacht zetten en vervolgens enkele scheppen tomatenpuree toevoegen

Het bosje  citroengras (Sereh ) tot een bosje vlechten, of leg er een strik in en laat dit gevalletje mee sudderen.
Na dit alles en half uurtje laten sudderen, in laten dikken, trosje sereh eruit halen en eet smakelijk.
Serveren met witte rijst of gele rijst

TIP: Maak het een dag van tevoren klaar en gun de ingrediënten de ruimte om in te trekken.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 394 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...