Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip met kastanje-champignons
recipe image

En dan natuurlijk liefst GEEN Plofkip-onderdelen gebruiken!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Kip
Hoeveel
2 personen
  • 2 grote kippepoten, of 8 drumsticks
  • 250 g kastanjechampignons, 1 doosje
  • 1 uitje,
  • een scheutje room
  • een takje verse tijm
  • boter  &, bakolie
  • 125 ml gevogeltefond
  • 75 ml water
  • vers gemalen zwarte peper, zout, bruine sausdikker, 1/2 mok rijst en 1 mok water
Werkwijze voor dit gerecht

 

  1. Bestrooi de kippepoten of drumsticks met zout en peper en braad ze aan in een braadkoekepannetje in een beetje bakolie. Ongeveer 6 minuten per kant. Laat ze niet zwart worden.
  2. Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze kort in een grote hete pan in olie en boter. Bestrooi ze met wat zout en peper. Doe ze hierna in een grote (saus) pan
  3. Voeg wat water en fond toe bij de kippepoten en doe een deksel op de koekepan. Laat dit nu zachtjes verder sudderen. Giet af en toe wat vocht over het vlees. Het moet super gaar worden.
  4. Snijd de ui fijn en laat zachtjes stoven in een beetje olie. Als de uitjes glazig zijn, voeg dan de halve mok rijst toe. Even doorroeren.
  5. Giet dan een volle mok koud water bij de rijst met uitjes en voeg wat zout toe. Deksel er op en laat het zachtjes minstens 15 minuten koken. Als de rijst nog niet gaar is na 15 min. -afhankelijk van de soort- voeg dan een beetje water toe en laat het nog even koken. Haal daarna de pan van het vuur en laat 'm staan met de deksel er op.
  6. Maak tenslotte de saus klaar in een (saus)pan. Giet de kippenjus bij de champignons. Verwarm dit alles. Proef even de hoeveelheid zout en peper. Voeg een scheutje room toe en laat het een beetje indikken.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 189 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...