Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip met paprika en champignons
Gemaakt door Nancy van Thillo, maandag 14 september 2009
Kip ... het meest veelzijdige stukje vlees.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Kip
Paprika's
Hoeveel
4 personen
4 enkele kipfilets,
1 doos (middelm.)gesneden champignons,
4 groene paprika’s.

Saus:
125 ml. kippebouillon,
125 ml. melk
en selderzout/peper en peterselie.
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de kipfilets in kippenbouillon op een zacht vuurtje,
Snij de paprika’s in reepjes van +/- 2 cm.,doe deze samen met de champignons in een pan en laat sudderen op een zacht vuurtje tot het geheel beetgaar is,
Snij dan de kip in stukjes en voeg toe aan de groentjes.

Saus:
maak een roux (boter + bloem)met melk en kippenbouillon, op smaak brengen met peper en selderzout en peterselie.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 158 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...