Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip op Oostenrijkse wijze

Bij voorkeur te eten met een lekker vastkokende aardappel en een warme groente (zonder saus) zoals broccoli, boontjes, witlof.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
2 personen
  • 200 gr spek (kantenklare blokjes zijn goed)
  • 2 ajuinen
  • 2 kippefilets
  • 150 gr smeerkaas uit kuipje (dus geen blokjes)
  • 300 ml water
  • bouillonblokje (groenten- of kip)
  • sausbinder
  • peper,
  • zout,
  • gevogeltekruiden,
  • evt. rood paprikapoeder,
  • evt. verse peterselie

Om er bij te eten: aardappelen en boontjes, of broccoli,...

Werkwijze voor dit gerecht

Verwijder het vet van de kippefilets zoveel mogelijk en snijd ze in hapklare stukken.

Pel de ajuinen en snij fijn.

Bak de blokjes kippefilet en kruid met de gevogeltekruiden. 
Op het einde voeg spekblokjes en ajuinsnippers toe en laat rustig verder sudderen tot kip gaar is en de ajuinen glazig.

Doe 300 ml water in een apart pannetje en los er één bouillonblokje in op. Als het water warm is (hoeft niet te koken)
Roer inhoud van kuipje smeerkaas er in één of meerdere malen door en wacht tot je een witte waterige massa hebt.  Kruid de saus bij met peper, zout (niet te veel, zit al in smeerkaas), evt. gevogeltekruiden (barbecuekruiden zijn een goede vervanger) en een beetje rood paprikapoeder om de kleur van de saus aangenamer te maken.

Breng deze massa aan de kook en voeg tijdens het koken sausbinder eraan toe tot de saus de dikte van een nog vlot lopende bechamelsaus heeft bereikt. 
Giet dit mengsel over de kip met ajuin en spek en roer goed om zodat alles vermengd wordt.  Indien je dit wenst kan de vleesschotel nog gegarneerd worden met een paar verse plukjes peterselie. 
Smakelijk!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...