Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip uit een zakje
Serveren met rijst en salade.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Sperziebonen
Ui
Hoeveel
2 personen
  • 2 kipfilets
  • 100 gram gebakken magere spekreepjes
  • 2 kleine preitjes
  • 150 gram sperciebonen
  • 100 champignons
  • klein uitje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • ongeveer 1 meter alminiumfolie per zakje.
Werkwijze voor dit gerecht

Neem de folie en vouw deze dubbel, dan nogmaals dubbel vouwen. Aan beide zijkanten 1 cm naar binnen vouwen, nogmaals 1 cm naar binnen vouwen. Dan heb je het zakje.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Magere spekjes bakken tot ze knapperig zijn.
Snij alle groenten. Wok deze in de olijfolie, 15 minuten. Strooi de kerriepoeder, zout en peper er door heen.
Strooi wat kerriepoeder op de kipfilets.
Schep de groenten in het zakje en leg de kipfilet op de groenten. Vouw de bovenkant 1 cm dicht, dit nogmaals. Het zakje moet goed dicht zijn.

Stop de zakjes in de oven, 25 min. bakken.
Serveren met rijst en salade.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 151 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...