Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip(Eend) in rode wijn, Zwart Zuur ofwel Swart-Swier
recipe image

Dit is een gerecht dat in Indië gemaakt werd door de kokkie, vaak speciaal voor Kerst of andere bijzondere gelegenheden.

Zij sprak het altijd uit als 'Swart-Swier', en zo is het gerecht ook bekend geworden in het Indië uit mijn jeugd

Het kan gemaakt worden van kip of eend.

Bekijk ook deze aflevering van Droomrecepten over het maken van Zwart-Zuur.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4-6 personen
  • 1 of 2 jonge kippen, of 1 eend
  • een bordje vol fijngesneden uien
  • 1/2 pijp kaneel
  • 1 theel.  peper
  • 4 à 10  kruidnagels
  • 1 à 2 lepels suiker (of meer naar smaak)
  • 4 eetl. sterke azijn
  • 1 bierglas rode wijn (bourgonje) (of bessensap)
  • pas op het laatst iets binden met maizena.
  • 2 eetl. beschuitkruim of maizena
  • zout
  • peper
  • bouillon (of water met bouillonblokjes, oppassen dan met zout)
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. de kip (of eend), wordt in stukken gesneden en met peper en zout ingewreven, daarna
  2. in braadpan met echte boter goed bruin aanbraden
  3. beetje water toevoegen en 1/2 uurtje laten koken met de deksel op de pan
  4. in andere pan of wadjan de uien, en alle andere ingredienten en kruiden stoven/bakken.
  5. dan de gebraden stukken kip/eend erbij doen
  6. even alles weer goed aan de kook brengen
  7. vuur lager en zo het gerecht zo goed gaar stoven
  8. eventueel iets water of bouillon bijgieten en binden met beschuitkruim of wat maizena
Nog wat tips

Te eten met rijst en een groente gerecht. Het kan ook met hardgekookte eieren opgediend worden(door midden gesneden)

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 123 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...