Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipfilet in een lekker sausje

Hollands met een Indonesische touche.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen
  • 400 - 500 gram kipfilet,
  • 1 grote ui,
  • zoete ketjap
  • olijfolie of andere olie
  • tomatenketchup
  • pindakaas
  • azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • suiker
  • sambal
  • Worchester saus
  • 250 ml slagroom, maizena of ander bindmiddel
  • eventueel een banaan
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer deze met 1 teentje knoflook, wat sambal en ca. 5 eetlepels ketjap en 2 eetlepels olie. Laat dit minimaal een kwartier staan. Bak de gemarineerde kipfilet. Voeg de gesneden ui toe als het vlees bijna gaar is. Voeg nu toe: 4 eetlepels tomatenketchup,
4 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel pindakaas, 3 theelepels suiker, een beetje sambal,een beetje Worchester saus, en 1 geperst teentje knoflook.
Voeg als laatste slagroom toe (250 ml)en laat het geheel nog even sudderen, af en toe roeren. Breng de saus met wat maizena of ander bindmiddel op dikte.
Serveren met rijst en sperzieboontjes.
Liefst een dag van tevoren maken.
Nog wat tips
Je kunt ook een banaan in plakje toevoegen, maar dan pas op het laatst, anders wordt het geheel te papperig.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 132 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...