Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipfilet in een lekker sausje
Gemaakt door Yvonne de Winter, zaterdag 17 oktober 2009

Hollands met een Indonesische touche.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 personen
  • 400 - 500 gram kipfilet,
  • 1 grote ui,
  • zoete ketjap
  • olijfolie of andere olie
  • tomatenketchup
  • pindakaas
  • azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • suiker
  • sambal
  • Worchester saus
  • 250 ml slagroom, maizena of ander bindmiddel
  • eventueel een banaan
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer deze met 1 teentje knoflook, wat sambal en ca. 5 eetlepels ketjap en 2 eetlepels olie. Laat dit minimaal een kwartier staan. Bak de gemarineerde kipfilet. Voeg de gesneden ui toe als het vlees bijna gaar is. Voeg nu toe: 4 eetlepels tomatenketchup,
4 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 1 eetlepel pindakaas, 3 theelepels suiker, een beetje sambal,een beetje Worchester saus, en 1 geperst teentje knoflook.
Voeg als laatste slagroom toe (250 ml)en laat het geheel nog even sudderen, af en toe roeren. Breng de saus met wat maizena of ander bindmiddel op dikte.
Serveren met rijst en sperzieboontjes.
Liefst een dag van tevoren maken.
Nog wat tips
Je kunt ook een banaan in plakje toevoegen, maar dan pas op het laatst, anders wordt het geheel te papperig.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 90 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...