Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kipgoulash
Goulash is van oorsprong een Hongaars soepgerecht, de ingedikte versie is wordt meer een vleesstoofpotje. Het wordt vaak van rundstoofvlees gemaakt, maar deze variant met kip is zeker het proberen waard.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Stoven
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 350 g kipfilet
  • kipkruiden
  • knoflook(poeder)
  • 1 grote ui
  • 2 grote rode paprika’s
  • 50 g boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 theel.scherp paprikapoeder
  • 3 dl.kippebouillon (van tablet)
  • 2 eetl.creme fraiche
  • evt. wat allesbinder
Werkwijze voor dit gerecht
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden en evt. wat knoflookpoeder. Maak de ui en paprika schoon en snijd alles in stukjes. Bak de kipfilet in de hete boter bruin. Fruit de ui kort mee.
Voeg de tomatenpuree,  paprikapoeder, paprikastukjes en de bouillon toe en stoof de goulash in 45 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en roer er de creme fraiche doorheen. Eventueel nog wat allesbinder om het dikker te maken.

Door: Yvonne de Winter
Nog wat tips
Lekker met rijst en zure komkommersalade.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 157 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...