Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Koude vispasta salade
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 22 oktober 2009
Met de smaak van de zee.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Pasta
Schaal- en Schelpdieren
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Macaroni
Tonijn
Zalm
Hoeveel
4 a 6 personen
  • (blikje) tonijn
  • (blikje) zalm
  • pakje rivierkreeftjes
  • kappertjes
  • 1 verse citroen
  • pakje verse basilicum
  • klein blikje tomatenpuree
  • macaroni
  • blokje bouillon
  • zout
  • peper
  • suiker
  • vetsin
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • fles witte wijn
Werkwijze voor dit gerecht
Maak eerst de zalm schoon. Ui en knoflook fijnhakken. Tonijn, zalm en rivierkreeftjes bij elkaar doen, tomatenpuree, kruiden, ui en knoflook naar smaak toevoegen (behalve de vetsin), die voeg je toe terwijl je de vis kort bakt.Je bakt de vis in een beetje olijfolie.
Ondertussen zet je de pasta op met het blokje bouillon, dit komt de smaak ten goede van de pasta.Een klein scheutje olie bij het water toevoegen waarin de pasta kookt, zodat deze niet gaat plakken.Als de pasta gaar is afgieten.
Als de vis bijna klaar is, voeg je kappertjes en basilicum toe.Nu is alles klaar, voeg alles samen en zet het net zo lang in de koelkast, todat de salade koud is.
Als deze koud is, of lauwwarm, pers je de citroen uit en meng deze door de salade.

Door: Mariken
Nog wat tips
Schenk er een heerlijk gekoeld glas witte wijn bij, en je bent klaar voor een zwoele zomerse avond.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 98 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...