Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kruimeldeeg-appeltaart
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr fijne witte suiker
  • snuifje zout
  • 100 gr koude boter in stukjes
  • 2 geklopte eierdooiers
  • 650 gr golden delicious appels geschild van klokhuis ontdaan en halve maantjes van een halve centimeter van gesneden
  • 60 gr bruine suiker
  • 1 soeplepel zelfrijzende bloem
  • 1 halve koffielepel kaneelpoeder
  • 1 halve theelepel nootmuskaatpoeder
Werkwijze voor dit gerecht

1. Oven op 200 graden verwarmen.
2. Bloem zeven,witte suiker en het zout toevoegen in een grote ronde kom.
3. Voeg de stukjes zeer koude boter toe en meng zodat alles op een korrelige massa lijkt.
4.Eierdooiers toevoegen en nogmaals roeren tot een kreumelig deeg ontstaat.
5. Neem er 1/4 van het mengsel uit en bewaar voor straks.
6.Laat het deeg een paar uur rusten ofwel tot de dag nadien.
7. Neem een ingeboterde taartvorm van ongeveer 20 cm en bedek de bodem en wanden met het deeg en druk goed aan.
8.Doe de appels met de bruine suiker een soeplepel zelfrijzende boem,kaneel en nootmuskaat in een grote kom en roer door elkaar.
9. Doe dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
10.Bedek het afzonderkijk gehouden deeg over de appels.
11. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor 15 min. op 200 graden C.
12. Verlaag dan de temperatuur tot 175 graden en laat nog 20 minuten verder bakken zodat de top van de taart goudbruin is.

Door: Denis de Muylder

Nog wat tips

 Voor de snelle bakkers: Je kan natuurlijk ook klaargekocht kreumeldeeg gebruiken.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 152 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...