Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lasagne met Kabeljauw
recipe image
Gemaakt door Carin, vrijdag 05 april 2013

Iedere week minstens 1 keer vis, liefst 2 keer!

Deze keer een recept met kabeljauw.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Oven
Gerecht
Pasta
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Broccoli
Champignons
Kabeljauw
Lasagne
Hoeveel
4 personen
  • 12 lasagna plakken
  • 1 el olie
  • 320 gr kabeljauwvlees
  • 1 ui
  • 100 gr gerookt, dik spek
  • Boter
  • 1 el mosterd
  • 100 gr tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lepeltje oregano
  • 2 dl droge witte wijn of Portugese Vinho Verde
  • 150 gr champignons

Voor de Bechamelsaus

  • 125 gr bloem
  • 5 dl melk
  • 150 gr gemalen gruyerekaas
  • Nootmuskaat, Peper & Zout
Werkwijze voor dit gerecht
  • Kook de lasagna beetgaar in ruim water waaraan u een lepel olie hebt toegevoegd
  • Giet af en koel onder koud, stromend water
  • Pocheer de kabeljauwstukken ongeveer15 minuten
  • Pel de ui en snipper hem fijn, snij het spek in reepjes
  • Smelt een klontje boter en fruit er de ui en de spekreepjes in
  • Roer er de mosterd en de tomatenpuree door, pers knoflook hier bij
  • Breng op smaak met de oregano en witte wijn
  • Laat ca 10 minuten zachtjes stoven
  • Maak ondertussen de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en voeg deze toe bij de saus, breng op smaak met peper en zout
  • Maak een stevige bechamelsaus met 50 gr boter, de bloem en de melk
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en smelt er tenslotte 100 gr gruyerekaas in
  • Vermeng 1/3 van deze saus met de tomatensaus en lepel er voorzichtig het kabeljauwvlees er door
  • Smeer een ovenschotel in met boter en leg er om en om een laagje kaassaus, een laagje lasagna en een laagje tomatensaus met kabeljauw in
  • Als laatste een laatste laagje lasagna
  • Giet er tenslotte de rest van de kaassaus over en bestrooi met de overgebleven gruyerekaas
  • Plaats de lasagnaschotel ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

Brocoli erbij en smakelijk eten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 127 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...