Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lente salade: gebakken grote garnalen met groene en witte asperges
recipe image
Gemaakt door Tim De Roeck, dinsdag 21 mei 2013

Ze zeggen dat het Lente is, want ... het is aspergetijd. De aspergestekers gaan weer op pad.

Hier alvast een fijn lente receptje, maar eerst nog even dit uit de wikipedia:

Een van de bekendste soorten is de Noorse kreeft of langoustine, niet te verwarren met de langoest. Deze laatste soort wordt veel groter maar mist de scharen, die de langoustine wel heeft. In landen rond de Middellandse Zee wordt de bereide langoustine 'scampo' genoemd (meervoud scampi), in Nederland en België wordt de term scampi gebruikt voor de reuzegarnaal, met daar als meervoud scampi's

Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Garnalen
Hoeveel
4 personen
  • 12 grote garnalen
  • 12 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • boter 8 mini tomaatjes
  • 2 eetlepels croutons
  • eetlepel pijnboompitten
  • takje verse peterselie
  • citroensap
  • peper en zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Laat de bevroren reuze garnalen ontdooien in koud water.  Pel ze en verwijder de ingewanden.
  2. Schil de witte asperges. Breek het harde onderste deel af en snij er een stukje af.
  3. Van de groene asperges wordt alleen het harde einde verwijderd.
  4. Snij de asperges in schuine stukken (4 à 5 cm).
  5. Bestuif de garnalen met licht gekruide bloem (snufje peper en zout, cayenne voor de kleur).
  6. Wok de reuze garnalen en samen met de asperges  Besprenkel ze af en toe met wat citroensap.
  7. Peper, zout en nootmuskaat met mate toevoegen.
  8. Leg er tegen het einde van de gaartijd de gehalveerde tomaatjes bij.
  9. Verdeel garnalen, asperges en tomaatjes over diepe bordjes.
  10. Strooi er broodcroutons en pijnboompitten over en versier met enkele takjes peterselie.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 85 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...