Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Makkelijke kippenragout
Makkelijk en snel te op tafel te zetten en met rijst en groente is deze ragout een prima hoofdgerecht.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Lunch
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
4 a 6 personen
  • 500 gr kipfilet
  • 1 zakje champignonroomsoep
  • 1/2 liter water
  • shoarmakruiden
  • 1 prei
  • 1 roomkaasje
  • boter om te bakken
Werkwijze voor dit gerecht
Knip het kippenvlees in kleine stukjes en strooi er shoarmakruiden over (even laten intrekken)
Snijd ondertussen de prei in kleine ringen.
Braad het kippenvlees in ongeveer 10 minuten in de boter lekker bruin en doe dan de prei erbij en bak dit ook even mee.
Voeg hierna het zakje champignonroomsoep met 1/2 liter water toe.
Doe tot slot het (halve) roomkaasje erbij en laat het smelten.
Nog wat tips

Het woord ragout komt oorspronkelijk uit het Frans.Ragoûter betekent dan ook: de smaak te verbeteren en wordt gebruikt als vulling in bijvoorbeeld kroketten.
Deze ragout is lekker als warm lunchgerecht op brood. Maar met rijst en een salade of groente kan het ook prima als hoofdmaaltijd gegeten worden.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 139 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...