Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Millefeuille de Saumon
Gemaakt door een Keukenprinses, maandag 12 oktober 2009
Koud voorafje met zalm
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vis
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Prei of Sjalotten
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 400gr. bladerdeeg,
  • 400gr. zalm in dunne plakjes gesneden van 2 a 3 mm. dikte,
  • 30gr. boter,
  • prei
Werkwijze voor dit gerecht

Rol het bladerdeeg uit in een dun laagje, leg die op een bebloemde bakplaat, en bak die af in de oven (ca 15 min.)
Eenmaal gaar, in gelijke stukken verdelen. Bak de zalm gaar in boter. Kruiden met peper en zout. Schik de zalm op een gedeelte bladerdeeg, leg er terug bladerdeeg op en opnieuw met zalm bekleden. Deze bereiding meermaals herhalen zodat men een tompoes bekomt.
Men kan bij de zalm ook fijn geblancheerde groenten schikken zoals : broccoli, selder, tomaat, enz.
Het geheel laten afkoelen en opdienen.

Door janneke S.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 412 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...